Γενικοί Όροι- Το Καθαριστήριο ακολουθεί πάντοτε τις οδηγίες που αναφέρονται στην ετικέτα που έχει το ρούχο. Αν το ρούχο ή τμήμα του δεν αντέξει στον τρόπο καθαρισμού που αναγράφεται στην ετικέτα του, αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο κατασκευαστής.
- Αν το ρούχο δεν έχει ετικέτα με οδηγίες καθαρισμού του, τότε θεωρείται ότι ενδείκνυται στεγνό καθάρισμα με τα συνηθισμένα υγρά καθαρισμού όπως αυτά έχουν εγκριθεί από το Ελληνικό κράτος.
- Τα διάφορα πρόσθετα υλικά που υπάρχουν στα ρούχα (κουμπιά, εγγραφές, πούλιες, πλαστικά διακοσμητικά, βάτες κλπ.) μπορεί λόγω κακής ποιότητας να προκαλέσουν προβλήματα στον καθαρισμό τους. Καλύτερα να συνεννοείστε με το καθαριστήριο πριν το παραδώσετε.
- Μια κατηγορία ενδυμάτων που χρειάζεται ειδική μεταχείριση είναι τα δερμάτινα. Εμπιστευτείτε τους επαγγελματίες καθαριστές και αποφύγετε ενέργειες που μπορεί να τα καταστρέψουν.
- Μερικές άλλες κατηγορίες ρούχων και λευκών ειδών όπως κουρτίνες, παπλώματα, πουπουλένια μπουφάν κλπ., απαιτούν μηχανολογικό εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών. Ο σωστός καθαρισμός τους από τα επαγγελματικά μηχανήματα του καθαριστηρίου και θα σας κοστίσει και φθηνότερα.
- Το καυσαέριο και η ρύπανση της ατμόσφαιρας αφήνουν πολλά κατάλοιπα που δεν απομακρύνονται με το παραδοσιακό πλύσιμο. Καλό είναι κατά διαστήματα, να δίνετε ρούχα που φοράτε συχνά, για στεγνό καθάρισμα.
- Φροντίστε να μην αφήνετε τα ρούχα στο καθαριστήριο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μετά από 30 ημέρες, η παραμονή τους προκαλεί πρόβλημα τόσο στο καθαριστήριο όσο και στα ρούχα που πιθανόν να χρειάζονται πάλι καθάρισμα.
- Να θυμάστε ότι το καθαριστήριο σας γνωρίζει καλύτερα τον τρόπο καθαρισμού τον τρόπο καθαρισμού διαφόρων λεκέδων χωρίς να φθείρει τα ρούχα. Συμβουλευτείτε τους ειδικούς πριν προχωρήσετε σε ενέργειες που μπορεί να βλάψουν ανεπανόρθωτα τα ρούχα σας.
- Ποτέ μην προσπαθείτε να βγάλετε μόνοι σας λεκέδες (κερί, χρώματα, κλπ.) από τα ρούχα. Είναι πολύ απλό για τον ειδικό να τους αφαιρέσει ενώ αν προσπαθήσετε μόνοι σας πιθανόν να τους κάνετε ανεξίτηλους

Συμβουλές για πλύσιμο- Ελέγχουμε τις τσέπες για τυχόν κέρματα, χαρτομάντιλα κτλ.
- Κατεβάζουμε τα μανίκια από τα πουκάμισα, κλείνουμε τα φερμουάρ προστατεύουμε τυχόν κουμπιά που μπορεί να σπάσουν.
- Ελέγχουμε τις προδιαγραφές των ρούχων. Όσα δεν πλένονται με νερό τα πηγαίνουμε στο στεγνοκαθαριστήριο.
- Ξεχωρίζουμε τα ρούχα ανάλογα με την θερμοκρασία πλύσης, το χρωματισμό τους και την σύνθεσή τους (τα σκούρα ρούχα τα πλένουμε από την ανάποδη)
- Τα ευαίσθητα τα βάζουμε σε δίχτυ προστασίας.
- Επιλέγουμε όσο το δυνατόν πιο οικονομικά και οικολογικά προγράμματα.
- Χρησιμοποιούμε την απαραίτητη δόση απορρυπαντικού ή μαλακτικού (όχι υπερβολές)
- Επιλέγουμε κατά προτίμηση οικολογικά απορρυπαντικά και μαλακτικά (σκόνη για ανοιχτόχρωμα και υγρό για σκουρόχρωμα)
- Τοποθετούμε τόσα ρούχα στο πλυντήριο όσα επιτρέπει ο κατασκευαστής έτσι αποφεύγουμε ξεθωριάσματα και λεκέδες στα ρούχα από υπολείμματα απορρυπαντικού.
- Μετά το τέλος της πλύσης δεν αφήνουμε τα ρούχα στο πλυντήριο .Υπάρχει κίνδυνος να τσαλακωθούν τόσο ώστε να μην μπορούν να σιδερωθούν καλά και να αρχίσουν να μυρίζουν μούχλα.

Συμβουλές Σιδερώματος- Ακολουθούμε τις οδηγίες που αναγράφονται στις οδηγίες των ρούχων και χωρίζουμε τα ρούχα ανάλογα με τις ετικέτες τους.
- Ξεκινήστε το σιδέρωμα που απαιτούν την χαμηλότερη θερμοκρασία προχωρώντας στην υψηλότερη.
- Μην βάλετε τα ρούχα στην ντουλάπα αμέσως μετά το σιδέρωμα. Είναι καλό να τα αφήνεται για μισή ώρα να στεγνώσουν από την υγρασία που αφήνει το σίδερο.
- Σιδερώνεται τα ρούχα λίγο υγρά.
- Μην περνάτε το σίδερο πάνω από φερμουάρ ή κουμπιά.
- Σιδερώνεται τα ρούχα από την ανάποδη , έτσι αποφεύγονται οι γυαλάδες.
- Νάιλον/Ακρυλικά/Μάλλινα: σιδερώστε τα από την ανάποδη με μέτριο σίδερο.
- Μεταξωτά: από την καλή με μέτριο σίδερο και νωπά, βαμβακερά: από την καλή με δυνατό σίδερο και νωπά, λινά: απλώστε τα νωπά από την καλή μεριά βάλτε δυνατό σίδερο και μην τα στεγνώσετε τελείως.
- Κοτλέ ψεκάστε το προηγουμένως με ατμό κρατώντας το σίδερο πάνω από το ύφασμα και στην συνέχεια ενώ είναι ακόμα νωπό περάστε γρήγορα την παλάμη σας πάνω στις ρίγες ακολουθώντας την φορά του πέλους του.
- Όταν το ατμοσύστημα δημιουργήσει την σωστή πίεση πιέζουμε το διακόπτη με μικρές επαναλαμβανόμενες κινήσεις , η παρατεταμένη πίεση μειώνει την θερμοκρασία απότομα ελαττώνοντας την αποτελεσματικότητα.
- Αν το ρούχο είναι λερωμένο, μην το σιδερώσετε αλλά καθαρίστε το ή πλύνετε το πάλι διότι με τον ατμό ο λεκές μπορεί να εξαπλωθεί στις ίνες του υφάσματος και να απομακρύνεται δύσκολα.

Συμβουλές για στέγνωμα- Αποφύγετε να εκθέτεται τα ρούχα ιδίως τα χρωματιστά απ’ ευθείας στον ήλιο ή στον δυνατό αέρα.
- Τα χρωματιστά και τα σκούρα ρούχα απλώστε τα από την ανάποδη.
- Φροντίστε να μην έρχονται σε επαφή ανοιχτόχρωμα με σκούρα ρούχα για την αποφυγή μεταφοράς χρωμάτων.