Συμβουλές Σιδερώματος

Συμβουλές Σιδερώματος- Ακολουθούμε τις οδηγίες που αναγράφονται στις οδηγίες των ρούχων και χωρίζουμε τα ρούχα ανάλογα με τις ετικέτες τους.
- Ξεκινήστε το σιδέρωμα που απαιτούν την χαμηλότερη θερμοκρασία προχωρώντας στην υψηλότερη.
- Μην βάλετε τα ρούχα στην ντουλάπα αμέσως μετά το σιδέρωμα. Είναι καλό να τα αφήνεται για μισή ώρα να στεγνώσουν από την υγρασία που αφήνει το σίδερο.
- Σιδερώνεται τα ρούχα λίγο υγρά.
- Μην περνάτε το σίδερο πάνω από φερμουάρ ή κουμπιά.
- Σιδερώνεται τα ρούχα από την ανάποδη , έτσι αποφεύγονται οι γυαλάδες.
- Νάιλον/Ακρυλικά/Μάλλινα: σιδερώστε τα από την ανάποδη με μέτριο σίδερο.
- Μεταξωτά: από την καλή με μέτριο σίδερο και νωπά, βαμβακερά: από την καλή με δυνατό σίδερο και νωπά, λινά: απλώστε τα νωπά από την καλή μεριά βάλτε δυνατό σίδερο και μην τα στεγνώσετε τελείως.
- Κοτλέ ψεκάστε το προηγουμένως με ατμό κρατώντας το σίδερο πάνω από το ύφασμα και στην συνέχεια ενώ είναι ακόμα νωπό περάστε γρήγορα την παλάμη σας πάνω στις ρίγες ακολουθώντας την φορά του πέλους του.
- Όταν το ατμοσύστημα δημιουργήσει την σωστή πίεση πιέζουμε το διακόπτη με μικρές επαναλαμβανόμενες κινήσεις , η παρατεταμένη πίεση μειώνει την θερμοκρασία απότομα ελαττώνοντας την αποτελεσματικότητα.
- Αν το ρούχο είναι λερωμένο, μην το σιδερώσετε αλλά καθαρίστε το ή πλύνετε το πάλι διότι με τον ατμό ο λεκές μπορεί να εξαπλωθεί στις ίνες του υφάσματος και να απομακρύνεται δύσκολα.