Γενικοί Όροι Καθαριστηρίου

Γενικοί Όροι- Το Καθαριστήριο ακολουθεί πάντοτε τις οδηγίες που αναφέρονται στην ετικέτα που έχει το ρούχο. Αν το ρούχο ή τμήμα του δεν αντέξει στον τρόπο καθαρισμού που αναγράφεται στην ετικέτα του, αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο κατασκευαστής.
- Αν το ρούχο δεν έχει ετικέτα με οδηγίες καθαρισμού του, τότε θεωρείται ότι ενδείκνυται στεγνό καθάρισμα με τα συνηθισμένα υγρά καθαρισμού όπως αυτά έχουν εγκριθεί από το Ελληνικό κράτος.
- Τα διάφορα πρόσθετα υλικά που υπάρχουν στα ρούχα (κουμπιά, εγγραφές, πούλιες, πλαστικά διακοσμητικά, βάτες κλπ.) μπορεί λόγω κακής ποιότητας να προκαλέσουν προβλήματα στον καθαρισμό τους. Καλύτερα να συνεννοείστε με το καθαριστήριο πριν το παραδώσετε.
- Μια κατηγορία ενδυμάτων που χρειάζεται ειδική μεταχείριση είναι τα δερμάτινα. Εμπιστευτείτε τους επαγγελματίες καθαριστές και αποφύγετε ενέργειες που μπορεί να τα καταστρέψουν.
- Μερικές άλλες κατηγορίες ρούχων και λευκών ειδών όπως κουρτίνες, παπλώματα, πουπουλένια μπουφάν κλπ., απαιτούν μηχανολογικό εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών. Ο σωστός καθαρισμός τους από τα επαγγελματικά μηχανήματα του καθαριστηρίου και θα σας κοστίσει και φθηνότερα.
- Το καυσαέριο και η ρύπανση της ατμόσφαιρας αφήνουν πολλά κατάλοιπα που δεν απομακρύνονται με το παραδοσιακό πλύσιμο. Καλό είναι κατά διαστήματα, να δίνετε ρούχα που φοράτε συχνά, για στεγνό καθάρισμα.
- Φροντίστε να μην αφήνετε τα ρούχα στο καθαριστήριο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μετά από 30 ημέρες, η παραμονή τους προκαλεί πρόβλημα τόσο στο καθαριστήριο όσο και στα ρούχα που πιθανόν να χρειάζονται πάλι καθάρισμα.
- Να θυμάστε ότι το καθαριστήριο σας γνωρίζει καλύτερα τον τρόπο καθαρισμού τον τρόπο καθαρισμού διαφόρων λεκέδων χωρίς να φθείρει τα ρούχα. Συμβουλευτείτε τους ειδικούς πριν προχωρήσετε σε ενέργειες που μπορεί να βλάψουν ανεπανόρθωτα τα ρούχα σας.
- Ποτέ μην προσπαθείτε να βγάλετε μόνοι σας λεκέδες (κερί, χρώματα, κλπ.) από τα ρούχα. Είναι πολύ απλό για τον ειδικό να τους αφαιρέσει ενώ αν προσπαθήσετε μόνοι σας πιθανόν να τους κάνετε ανεξίτηλους